Πολιτιστικό Camping

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Ιστορία Ανακοινώσεις

pcamping

Κυνήγι θυσαυρού

E-mail Εκτύπωση PDF

Για τους οπαδούς της δράσης, οργανώνουμε τοδεύτερο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, έχοντας βασικό σκοπό να διασκεδάσουμε να ακονίσουμε το μυαλό μας και να λύσουμε ένα μεγάλο μυστήριο που χρόνια απασχολεί το πολιτιστικό camping.

 

Γι' αυτό λοιπόν

 1. Οργάνωσε την ομάδα σου και δώσε της όνομα
 2. Δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή
 3. Κράτα ό,τι σου δίνουν
 4. Σπεύδε βραδέως.
 5. Βλέπε, άκου, ρώτα
 6. Να θυμάσαι όλα τα παραπάνω...

 

 

 

 

Δραστηριότητες κατασκηνωτών

E-mail Εκτύπωση PDF

Επειδή η φιλοξενία είναι μια μορφή τέχνης -με βαθιά ιστορία μάλιστα εδώ στην Κρήτη- η ομάδα διοργάνωσης, η δημοτική αρχή αλλά και η τοπική κοινωνία προσπαθούν και φέτος τα παιδιά που θα έρθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα τις μέρες παραμονής τους στην Κρήτη και να γνωρίσουν κομμάτια του πολιτισμού και του τόπου. Έτσι, πέρα από τις παραστάσεις που θα δοθούν και τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν, και φέτος υπάρχει μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων με πολύ ενδιαφέρον, όπως:

 1. Η επίσκεψη και η γνωριμία με την παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων της περιοχής
 2. Η επίσκεψη στο μουσικό εργαστήρι "Λαβύρινθος" /Η επίσκεψη στο μουσείο "Ν. Καζαντζάκη" /Η επίσκεψη στα φαράγγια της περιοχής
 3. Η γνωριμία με μερικά από τα ωραιότερα παραθαλάσσια μέρη της Κρήτης.
 4. Η κρητική βραδιά στο Καταλαγάρι με τους: Γιώργη Ξυλούρη, Νικόλα Καράτζη, Μιχάλη Κονταξάκη και άλλους καλλιτέχνες κρητικής μουσικής.

Επίσης στα πλαίσια του Camping δημιουργούντε αυθόρμητα διάφορες ομάδες για τη διεκπεραίωση εργασιών που προκύπτουν.

έτσι έχουν δημιουργηθεί

 1. η ομάδα σκηνογραφικής υποστήριξης,
 2. η οποία είναι αρμόδια για την έκτακτη βοήθεια του στησίματος των σκηνικών και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται η κάθε παράσταση στα πλαίσια της σκηνογραφίας, η ομάδας φωτογραφίας,
 3. η οποία ασχολείται με τη δημιουργία αρχείου για το ιστορικό του Πολιτιστικού Camping,

 

Οι ομάδες δημιουργούνται επι τόπου τις ημέρες του Camping από οποιονδήποτε θεωρεί οτι έχει την όρεξη να ασχοληθεί υπεύθυνα, δεν καθοδηγούνται από κανέναν και είναι ανοιχτές και ανανεώσιμες.

 

 

Μουσικό Εργαστήριο

E-mail Εκτύπωση PDF

Μουσική - Θέατρο...

 

Είναι πάντοτε δύο κρίκοι, στην ίδια αλυσίδα, δίπλα-δίπλα, σφιχτοδεμένοι... Μέσω του τραγουδιού εκφράζονται ακόμη και τα πιό δύσκολα μας συναισθήματα. Δέν χρειάζεται να 'ναι κανείς καλλίφωνος για να υπάρξει στην ομάδα, αρκεί να έχει κέφι... λίγη άσκηση, λίγος συντονισμός, αναπνοή, ορθοφωνίακαι η παρέα θα είναι εντός ολίγου έτοιμη να παρουσιάσει έργο..

 

Η ορχήστρα πάλι, εκ των ενόντων με ότι διαθέσουμε και ίσως ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί-π.χ. κρουστά- στο εικαστικό εργαστήρι...

 

Όσοι μουσικοί, επίδοξοι, αρχάριοι, προχωρημένοι ή ακόμα προβληματισμένοι και όχι μόνον, προσέλθετε!

 

 

 

Εργαστήριο Φωτογραφίας

E-mail Εκτύπωση PDF

« Στη φωτογραφία, και το μικρότερο πράγμα μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο θεμα , και η παραμικρή λεπτομέρεια να γίνει leitmotiv.» (HCB, L' Instant Decisif)

 

Ο κόσμος της φωτογραφίας είναι μαγικός και διόλου απαιτητικός . Τα μόνα σύνεργα για να ξεκινήσει κανείς την δική του προσωπική επαφή με τη φωτογραφία: τεχνικές λήψης , εμφάνισης ,εκτύπωσης στο σκοτεινό θάλαμο ή ψηφιακή επεξεργασία ( γιατί οι εποχές αλλάζουν !) και διάφορες άλλες τεχνικές για τον απαιτητικό μπορούμε να σας τα δώσουμε εμείς. Απο εσάς χρειάζεται φαντασία και όρεξη, και τα πιό ασήμαντα πράγματα μπορεί και να αποκτήσουν άλλη υπόσταση.

 

Στα πλαίσια του φωτογραφικού εργαστηρίου θα μπορεί κάνεις να έρθει σε επαφή με βασικές τεχνικές, αλλα και πιο προχωρημένες για τους απαιτητικούς, λήψης και εμφάνισης φωτογραφιών, σεμινάρια σκοτεινού θαλάμου και photoshop καθώς και σε συζητήσεις εικαστικού φωτογραφικού περιεχομένου.

 

 

 

 

Εργαστήριο Πηλοπλαστικής

E-mail Εκτύπωση PDF

Χώμα, νερό, αέρας,φωτιά. Είναι τα στοιχεία που μέσα από αυτά αναδύεται μορφή. Η κεραμική στηρίζεται σε αυτά τα υλικά και δημιουργεί Γιατί η δημιουργία είναι παιχνίδι, είναι φαντασία, είναι τέχνη. Να παίρνεις τον πηλό, να τον ζουλάς, να τον ζυμώνεις, να του δίνεις σχήμα και ψυχή και ύστερα να έρχεται η φωτιά με τη σειρά της να δώσει δύναμη σε αυτό που έφτιαξες. Να ενωθεί με εκείνες τις δυνάμεις του παρελθόντος που βοήθησαν να περάσει η κεραμική τέχνη μέσα στην ιστορία.

 

 

 

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL